Svoje varuške ne dam

Kako težko je najti dobro varuško ve vsak starš, ki se je kdaj srečal z tem, da jo je potreboval za sovjega otroka, dobre in zaupljive varuške za vašega otroka resnično ni lahko najti in vsak, ki jo enkrat najde, je ne želi več izgubiti. Tudi midva z možem sva bila postavljena v ta položaj, ker najin prvi otrok ni dobil mesta v vrtcu, najini starši pa niso želeli čuvati vsak dan, tako sva bila prisiljena v iskanje varuške, ker drugače nisva mogla. 

Nikakor nisva mogla brez varstva, ker sva v svojih službah imela približno enake urnike. Takrat se spominjam, kako sem se bala, da ne bova našla prijazne, sposobne, zaupanja vredne varuške, to naju je pošteno skrbelo. Začela sva z razgovori in vse varuške, ki so prihajale nama niso bile všeč, vedno naju je nekaj motilo, ko pa sva že skoraj obupala, me je poklicala prijateljica, da svoje varuške ne potrebuje več in če želim, da mi jo pošlje na razgovor. Seveda sem bila pripravljena, kajti prijateljica jo je imela za svojega otroka kar 4 leta in vedela sem, da ne more biti slaba. 

Ko sem jo zagledala in po prvih petih minutah, mi je bila všeč, dogovorile sva se za prve dni varstva, kjer bi bila tudi sama prisotna, tako sem v treh dneh videla dovolj. 

Lahko samo rečem, da imava danes tri otroke in vsem je bila varuška ona. Tako da je z nami že 6 let in takšne varuške, kot sva jo imela midva ne najdeš pogosto, imela je čut za otroke, jih vzgajala, jih učila samostojnosti in se z njimi igrala, bila jim je dobesedno druga mama. Najini otroci so jo oboževali. Kadarkoli sva jo potrebovala nama je skočila na pomoč, sicer nisva želela varuške obremenjevati za vikende, pa vendar je morala kdaj pa kdaj tudi za vikend vskočiti. Najine varuške ne dava.