Nepremičnine Lucija in oddih pod trto

Ko sem se odpravljala na dopust z družino, sem najprej pomislila na nepremičnine Lucija, kjer sem si nekako zamislila preživeti letošnji oddih. Glede na to, da sem bolj domorodne narave, ne rada odhajam na dopust v tuje države, ker mi je naša primorska klima, domačini in njihova kultura dovolj zanimiva, da ostanem na domačih tleh. 

Čeprav moja družina tega mojega stališča ne odobrava in se vsako leto znova spremo predenj se odpravimo na dopust, vedno na koncu popustijo in se družno odpravimo iskat primerno mesto pod soncem. Letošnje leto bo to manjše mesto kot običajno, z manj vrveža kot po navadi, zato sem preiskala nepremičnine Lucija, z namenom, da zabeležimo še en lep dopust. 

Z raziskovanjem sem pričela že dokaj zgodaj, nekje januarja sem si ogledovala nepremičnine Lucija preko spleta, rubriko oddaje apartmajev. Našla kar nekaj stanovanj, pod zapisom, nepremičnine Lucija oddaja apartmaje, ampak me visoke stolpnice ne prepričajo ravno za brezskrbno preživetje počitnic, saj sem človek, ki preživi največ svojega časa v naravi, od pomladi do jeseni na vrtu ob svojim vrtnih nasadih, pozimi pa si privoščim skodelico metinega čaja, katero sem skrbno pridelala sama v svoji gredici.

Sem se pa ustavila za trenutek ob treh oglasih, kjer so nepremičnine Lucija, bile nazorno in slikovno predstavljene, zelo strokovni oglasi, lepo dodelani, podprti z argumenti, zakaj ravno tukaj preživeti dopust. Vzela sem telefon in pričela klicati, prvi dve nepremičnini Lucija sta bili v želenem terminu žal že zasedeni, zato poskusim srečo še pri tretji, ki mi je med izbranimi najprej padla v oko. 

Bila je čudovita hiška, z veliko teraso, ob njej kamin, trta lepo urejena, pod njo pa prijetna senca, z  vrtno garnituro. Prav videla sem mojo družinico ob večerih, zaigrati kakšno igro in se zraven nasmejati, kot je bilo to v naši navadi. Takšni večeri so mi bili najbolj pri srcu, zato sem ob iskanju nepremičnine Lucija, tokrat našla ravno tisto, ki bo pričarala še ene lepe spomine.