Kako pa vi sušite perilo pozimi?

Veliko ljudi ima pozimi težave glede sušenja perila, če nimajo sušilnega stroja. Tudi če ga imajo, je potrebno nekatera oblačila sušiti na zraku, tako da vseeno potrebujemo prostor, kjer bomo perilo sušili. Mi sicer nimamo problemov z prostorom, ker živimo v hiši, ne vem pa kako to počnejo v manjših stanovanjih, brez sušilnega stroja in balkona. Resnično si ne predstavljam, verjetno pa pridejo v poštev kopalnice ali pa hodniki. 

Pri nas poleti vedno sušimo perilo zunaj, pozimi pa perilo delim na dva dela, tisto, ki se lahko suši v sušilnem stroju, ga vedno sušim tam, tisto, ki pa ne, pa ga odnesem na podstrešje, če pa ga potrebujem prej, pa ga sušim na toplem hodniku. Ker imamo v hiši kamin, ta še kako prav pride za hitro sušenje perila. Tako perilo zložim na stojalo in ga dam čim bližje kaminu. V eni uri imam suho perilo. Seveda ni lepo videti, ko je stojalo sredi dnevne sobe, a včasih je to še kako potrebno in predvsem dobrodošlo. 

Seveda pa so tudi pozimi topli dnevi, tako da ko pridejo sončni ali vetrovni dnevi, takrat perilo sušim zunaj. To imam vedno najraje, ne vem zakaj, a suho perilo na vetru mi je vedno najboljše. Da ga pošteno prepiha in posuši. Takih dni je pozimi kar veliko, le na vreme moraš biti pozoren, da pravočasno opereš perilo. Saj veste pozimi so dnevi krajši in imamo manj sonca, ko je ga je potrebno izkoristiti. Tako zgleda naše sušenje perila pozimi, poleti pa sušimo samo zunaj in sušilni stroj počiva.