Kar nekaj časa smo doma vedno v naši kulinariki, za pripravo hrane uporabljali sončnično olje, ali pa katero drugo rastlinsko olje. To pa je bilo vse do takrat, ko so prvič probali olivno olje, katero pa nas je presenetilo do te mere, da smo popolnoma zamenjali olje, ki smo ga uporabljali za pripravo hrane.
Tako pa smo nekaj časa nazaj ugotovili, da je moj stric, ki živi na primorskem, poznal nekoga, ki je proizvajal domače olivno olje. Tako pa smo si rekli, da bomo morali to olje preizkusiti, saj smo bili zelo navdušeni nad to idejo, da bi bilo olje, ki ga uporabljamo, domače, torej domače olivno olje. Tako pa bi vedeli, da je olje pristno in pa kvalitetno, saj tudi prisegamo na domači proizvod.
Zato pa smo rekli mojemu stricu, če nam lahko priskrbi nekaj tega domačega olivnega olja, za katerega bi seveda plačali. Tako pa smo najprej želeli sploh probati to domače olivno olje, da bi najprej videli, ali nam bo sploh všeč, predno se popolnoma odločimo za uporabo le tega. Prinesel nam je domače olivno olje Lisjak. Ko pa smo ga prvič probali, pa nas je to domače olivno olje znova presenetilo, saj je bilo še bolj okusno, od tistega, ki smo ga uporabljali prej, kar nas je zelo presenetilo, saj si nismo mislili, da bo lahko tolikšna razlika.
Tako pa je imelo domače olivno olje veliko bolj močan okus po oljkah, kar pa nam je bilo zelo všeč. Zato pa smo se tudi odločili, da bomo začeli kupovati to olje, ter ga redno uporabljati v naši kulinariki.
Tako pa smo ga začeli tudi dodajati razni hrani, kot so bile razne omake, saj je to domače olivno olje popestrilo okus omake, ter ji dodalo nekaj naravnega okusa po oljkah, kar pa nam je bilo ponovno zelo všeč. Tako pa smo bili nad tem oljem zelo navdušeni.